Home » Omgeving » Musea & bezienswaardigheden

Musea & bezienswaardigheden

Er is zo veel te doen in de omgeving van camping De Scheepsbel
Bezoek het museum van Elburg en leer alles over de historie van deze vestingstad aan de Zuiderzee of ga een dagje naar Paleis het Loo waar de prachtige tuinen er altijd netjes bijliggen.

Boederijmuseum De Bovenstreek
Maak kennis met het leven op de boerderij zoals het vroeger was! In Oldenbroek bent u van harte welkom.
Paleis Het Loo
In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis na een grondige restauratie opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland. In de loop van de 300 jaar waren er veel verschillende bewoners en onderging het paleis vele veranderingen. Tegenwoordig zeer de moeite waard om door middel van verschillende touren het paleis te bekijken. Ook de tuinen moeten niet vergeten worden!
Bakkerij museum
Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, aan de oever van de IJssel, in de pittoreske vestingstad Hattem staat het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Drie prachtige monumenten, met elkaar verbonden door een tunnel onder de straat, tonen de rijke geschiedenis van brood en banket.
Er is zo veel te doen in de regio! Camping De Scheepsbel is het perfecte startpunt voor een vakantie waarbij u erop uit gaat!